Kindercoaching

COACHEE!-spel

 “Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen dan door een jaar met hem te praten”. Plato

Het COACHEE!-spel geeft de coach informatie over het kind en de situatie waarin het zich bevindt. Het kind leert zichzelf beter kennen en gaat spelenderwijs in gesprek met de coach waardoor tijdens het spelen van het spel een probleem omgetoverd kan worden in een levensles.

Het kind moet verschillende vragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren. Deze vragen en opdrachten gaan over 6 verschillende levensgebieden: kind en familie, kwaliteiten en talenten, hulpvraag of het probleem van het kind, het zelfbeeld en probleemoplossend vermogen, het kind op school en hebben van en omgaan met emoties.

Door verschillende werkvormen aan te bieden kan het kind op diverse manieren informatie geven. De werkvormen zijn bijvoorbeeld: filosoferen, tekenen, bewegingsvormen en gesprekken voeren.

Het COACHEE!-spel is voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar, omdat kinderen vanaf die leeftijd een sterker reflecterend vermogen hebben. Ook voor volwassenen is dit spel een geschikte werkvorm.

Kom je ook meespelen?