Wie ben ik

WIE BEN IK?

Hoi! Mijn naam is Swanita en ik ben 42 jaar. Ik ben getrouwd met Gijs en moeder van twee meiden van 11 en 9 jaar.

Mensen heb ik altijd interessant gevonden. Wie zijn ze, hoe komt het dat ze doen wat ze doen? En wat willen ze eigenlijk echt? Daarom ben ik maatschappelijk werker geworden. Ik werk inmiddels al 20 jaar in de Forensische sector. Graag wil ik mensen als ze jong zijn al op weg helpen. Dat kan als er al problemen zijn, maar juist ook als deze er (nog) niet zijn. Vandaar dat ik nu ook Kindercoach ben!

Ik ben ook opgeleid als Motiverende Gesprekscoach (train de trainer). Deze methodiek past erg bij me. Het gaat erom dat je echt luistert en uitgaat van iemands eigen motivatie en kwaliteiten. Dit is ook mijn manier van coachen. Ik ben praktisch, oplossingsgericht, creatief, sociaal en positief.

Officieel is mijn naam Swaantje. Vandaar dat dit ook de naam is geworden van mijn Kindercoach praktijk. Swaantje staat voor jezelf zijn, en de transformatie van (jezelf zien als) een ‘lelijk’ eendje naar een prachtige ‘Swaan’. Want dat gun ik iedereen. Dat je jezelf ziet, accepteert wie je bent en je leert omgaan met jezelf en de ander. Samen met jou ga ik graag op zoek naar jouw talenten! Want die heeft iedereen!

Als maatschappelijk werker heb ik veel cursussen en opleidingen gevolgd. Als Kindercoach blijf ik me natuurlijk ook professioneel ontwikkelen. Ik werk voornamelijk volgens de methodiek Oplossingsgericht werken & Motiverende gespreksvoering.

Gevolgde opleidingen/cursussen
Master pedagogische wetenschappen (Orthopedagogiek)
Gediplomeerd HBO kindercoach
Gecertificeerd voor praktijktraining gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden
Gecertificeerd voor praktijktraining kindercoachingsvaardigheden
Licentie voor kindercoachmethode Coachee!
Train de trainer (motiverende gespreksvoering)
Gediplomeerd HBO maatschappelijk werk en dienstverlening
Activiteitenbegeleiding