Wie ben ik

WIE BEN IK?

Hoi! Mijn naam is Swanita en ik ben 43 jaar. Ik ben getrouwd met Gijs en moeder van twee meiden van 13 en 10 jaar.

Mensen heb ik altijd interessant gevonden. Wie zijn ze, hoe komt het dat ze doen wat ze doen? En wat willen ze eigenlijk echt? Daarom ben ik maatschappelijk werker geworden. Na meer dan 20 jaar in de forensische sector te hebben gewerkt ontdekte ik dat ik mensen als ze jong zijn al op weg wilde helpen. Dat kan als er al problemen zijn, maar juist ook als deze er (nog) niet zijn. Vandaar dat ik een opleiding tot kindercoach ging volgen. Omdat ik zocht naar meer verdieping, ben ik vervolgens een master opleiding gaan volgen in pedagogische wetenschappen. Inmiddels ben ik naast ‘Swaantje’ nu twee jaar ook werkzaam als orthopedagoog bij een organisatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Ik ben ook opgeleid als Motiverende Gesprekscoach. Deze methodiek past erg bij me. Het gaat erom dat je echt luistert en uitgaat van iemands eigen motivatie en kwaliteiten. Dit is ook mijn manier van coachen. Ik ben praktisch, oplossingsgericht, creatief, sociaal en positief. Ik wil mij blijven ontwikkelen, daarom volg ik nu ook een praktijkopleiding ’tekenen is meer’ en ga ik straks de opleiding voor cognitief gedragstherapeut volgen. Deze kennis neem ik mee in mijn praktijk, daar waar het past. Boven alles vind ik het belangrijk om aan te sluiten wat het kind wil en wat het nodig heeft. Niets meer en niets minder. Dit is iets wat we samen zullen onderzoeken.

Officieel is mijn naam Swaantje. Vandaar dat dit ook de naam is geworden van mijn Kindercoach praktijk. Swaantje staat voor jezelf zijn, en de transformatie van misschien jezelf zien als een ‘lelijk’ eendje naar een prachtige ‘Swaan’. Want dat gun ik iedereen. Dat je jezelf ziet, accepteert wie je bent en je leert omgaan met jezelf en de ander. Samen met jou ga ik graag op zoek naar jouw talenten! Want die heeft iedereen!

Gevolgde opleidingen/cursussen
Master pedagogische wetenschappen (Orthopedagogiek aan de universiteit in Groningen)
Licentie voor ‘Beter bij de Les’
Licentie voor kindercoachmethode ‘Coachee!’
Gediplomeerd HBO kindercoach

Diverse opleidingen omtrent motiverende gespreksvoering
Gediplomeerd HBO Social Work